Her finner du svar på ofte stilte spørsmål.

Passer el-sykkel settet til min sykkel?

1. På grunn av motoren må frontgaffelen på sykkelen ha en klarering på ca. 100mm mellom gaffelen og følge denne avstanden minst 35mm fra nav og oppover og videre til ca. 65mm. 

2. Vær sikker på at du velger riktig størrelse på felgen. 26" eller 28". 

3. El-Settet kan kombineres med V-bremser og mekaniske skive-bremser. Altså er det ikke mulig å bruke det med hydrauliske skive-bremser.

 4. El-settet kommer med egne bremsehendler. Det betyr at hvis man har kombinert gir og bremsehendler fra før, må disse byttes med fristående girhendler.

 5. Det må være nok klarering i kranken for å montere føleren. ca. 4mm.

Kan jeg montere deres Elektrisk kit på en sykkel med skivebrems?

Ja, vår elektrisk kit kan installeres både på sykler med mekanisk skivebrems og med V-brems. Bremsespakene lar seg ikke kombinere med hydrauliske skive-bremser. 
Har man hydrauliske skivebremser, er løsningen å bytte ut bremsesytemet eller ikke installere vedlagte bremsespaker. Systemet vil fungere uansett.

Hvordan finner jeg størrelsen på hjulet til min sykkel?

Størrelsen på hjulet finner du som regel på dekken, den vil stå i parentes som f.eks: (26"x1,25").

Det finnes som regel bare to hjuldiametre:

 - 28" er 622mm (Kalles også 700)

 - 26" er 559mm 

Det er ikke alltid like lett å måle felgene og det kan hende at man får noe unøyaktige verdier. Da velger man den som er nærmest.

Vi har utvalg på elektriske kit til hjulstørrelsene 20", 26" og 28".  

Hva er forskjellen mellom Skivebrems og V-brems?

V-Bremsen er det klasiske bremsesytemet med to svarte gummi klosser som presser på felgen. Den er som regel montert øverst på begynnelsen av gaffelen.

Skive-bremser er enten hydraulisk eller mekanisk. Her er det en kalipper som presser på en ekstra skive montert ved navelen på felgen. Skiva er som regel montert på felgen med 6 skruer.

Våre el-sett støtter mekaniske skivebremser og V-bremser. Men ikke hydrauliske skive-bremser.

Vil el-sykkel settet fungere uten PAS sensor?

Ja, den vil kunne fungere. Motoren styres da med throtle (gasshåndtaket). Husk at uten at sensoren blir montert vil ikke sykkelen utfylle kravene for CE EN15194. 

PAS sensor monteres på kranken ved navelen av pedalene og har som hovedoppgave å aktivere/deaktivere motoren når man begynner/slutter å trå.

Vi gjør samtidig oppmerksom på at Smartpendler AS fraskriver seg ansvaret dersom sensoren på el-sykkel settet (el-kit) ikke blir montert etter instruksene i monteringsanvisningen.

Hva trenger jeg og hvordan monterer jeg ombyggingssettet?

Lurer du på hvordan settet monteres kan du åpne vedlagt monteringsanvisning.
Denne viser montering av standard elektrisk ombyggingssett (el-kit).